Sri21082019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Ratko Ninković objasnio “incident” na treningu Sloge

Kako izgleda najskuplji tim Prve lige FBiH?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nove cijene nogometaša

Specijalizirani njemački portal za transfere i vrijednosti nogometaša transfermarkt.de ažurirao je cijene timove i nogometaša u Prvoj ligi FBiH.

Tako je najskuplji igrač lige kapiten i prvi strijelac Olimpika Adnan Osmanović (248.000 eura), dok je na drugom mjestu Brandao iz Veleža (225.000 eura).

Iza Brandao su dva Veležovca Mehmed Ćosić i Seid Behram (203.000 eura), a slijedi zatim Kenan Sarić iz Zvijezde Gradačac (180.000 eura), te Amer Hiroš (FK Olimpik) i Nusmir Fajić (FK Velež), sa istom cijenom.

Transfermarkt je tako napravio i najskuplji tim lige, odnosn početnih 11 u formaciji 4-2-3-1.

Na golu je zimsko pojačanje Veleža Slaviša Bogdanović koji se istakao u dueu protiv Jedinstva (2:0), a stoperi su Adi Tahirović (NK Jedinstvo) i Denis Zvonić (FK Velež). Tahirović (20) je jedan od najboljih defanzivaca lige kojeg transfemarkt smatra najzaslužnijim za dobre igre Jedinstva, posebno u prvom dijelu sezone. Tahirović ujedno predvodi i listu najkorisnijih igrača lige.

Kapiten Veleža Denis Zvonić predstavlja posljednji bedem pred golom Mostaraca, dok su na bekovskim pozicijama Srđan Vulić iz Zvijezde i Aldin Šehić (FK Igman Konjic).

U veznom redu su čak trojica Veležovaca. Radi se Seidu Behramu, Mehmedu Ćosiću i Brandaou, a tu su još Belmin Kobilica (FK Rudar Kakanj) i Amer Hiroš (FK Olimpik). U vrhu napada je udarna igla Olimpika Adnan Osmanović, ujedno najskuplji nogometaš bh. "cvajte". Osmanović se tako našao ispred Fajića, prvog strijelca lige.

Vrijednost ovog tima je 2.050.000 eura, a najmlađi igrači su Srđan Vulić, Adi Tahirović i Seid Behram koji imaju 20 godina. Najstariji je Denis Zvonić sa 27.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi