Uto28012020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije "Nula" u Jajcu, šest golova Zvijezde, u Goraždu ispisana historija

Kako izgleda najskuplji tim Prve lige FBiH?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nove cijene nogometaša

Specijalizirani njemački portal za transfere i vrijednosti nogometaša transfermarkt.de ažurirao je cijene timove i nogometaša u Prvoj ligi FBiH.

Tako je najskuplji igrač lige kapiten i prvi strijelac Olimpika Adnan Osmanović (248.000 eura), dok je na drugom mjestu Brandao iz Veleža (225.000 eura).

Iza Brandao su dva Veležovca Mehmed Ćosić i Seid Behram (203.000 eura), a slijedi zatim Kenan Sarić iz Zvijezde Gradačac (180.000 eura), te Amer Hiroš (FK Olimpik) i Nusmir Fajić (FK Velež), sa istom cijenom.

Transfermarkt je tako napravio i najskuplji tim lige, odnosn početnih 11 u formaciji 4-2-3-1.

Na golu je zimsko pojačanje Veleža Slaviša Bogdanović koji se istakao u dueu protiv Jedinstva (2:0), a stoperi su Adi Tahirović (NK Jedinstvo) i Denis Zvonić (FK Velež). Tahirović (20) je jedan od najboljih defanzivaca lige kojeg transfemarkt smatra najzaslužnijim za dobre igre Jedinstva, posebno u prvom dijelu sezone. Tahirović ujedno predvodi i listu najkorisnijih igrača lige.

Kapiten Veleža Denis Zvonić predstavlja posljednji bedem pred golom Mostaraca, dok su na bekovskim pozicijama Srđan Vulić iz Zvijezde i Aldin Šehić (FK Igman Konjic).

U veznom redu su čak trojica Veležovaca. Radi se Seidu Behramu, Mehmedu Ćosiću i Brandaou, a tu su još Belmin Kobilica (FK Rudar Kakanj) i Amer Hiroš (FK Olimpik). U vrhu napada je udarna igla Olimpika Adnan Osmanović, ujedno najskuplji nogometaš bh. "cvajte". Osmanović se tako našao ispred Fajića, prvog strijelca lige.

Vrijednost ovog tima je 2.050.000 eura, a najmlađi igrači su Srđan Vulić, Adi Tahirović i Seid Behram koji imaju 20 godina. Najstariji je Denis Zvonić sa 27.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda