Ispiši ovu stranicu

ZRINJSKI UBJEDLJIV U GRADAČCU

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U današnjoj utakmici šesnaestine finala Kupa BiH odigranoj u Gradačcu između domaće Zvijezde i gostiju iz Mostara, ekipe Zrinjskog , publika je vidjela četiri pogotka ali nažalost po njih, sva četiri u mreži domaćina.

Zrinjski se i ovaj put predstavio kao jedna od najboljih ekipa iz Premijerligaškog takmičenja u našoj zemlji i stekao bi se utisak, bez nekog većeg napora ,, odradila” posao u Gradačcu.

Za to velike zasluge ima i ekipa domaćina koja nije odradila ni jednu osmišljenu akciju u napadu, dok je odbrana bila poprilično konfuzna i spora za brze napadače gostiju.

Mogao bi se čak steći utisak da je Zvijezda i imala igru u polju, imala posjed lopte, međutim čim bi se približili šesnaestercu gostiju to je sve postajalo bezidejno, sa puno premišljanja, tako da su gostujući igrači brzo dolazili u posjed lopte a onda izvodili brze kontre, po kojima je ova ekipa i prepoznatljiva.

Ali krenimo redom. Mreža domaćina se prvi put trese u 15. minuti , prvim golom na ovoj utakmici, danas sjajnog Ivana Lendrića, koji drugi svoj gol, ujedno drugi i za Zrinjski, postiže u 33. minuti i sa tim rezultatom se odlazi na odmor.

Zvijezda je u tom periodu imala igru ali jalovu završnicu, dok su gosti svakim napadom bili potencijalno opasni za novi pogodak.

U 60. minuti iz brze kontre i dobro izvježbanog izbjegavanja ofsajda , Lendrić postiže het-trik i time je utakmica i definitivno bila odlučena. Gosti su do kraja, tačnije petnaestak minuta prije završetka utakmice, preko Staniše Mandića postigli pogodak za konačnih 4:0 za goste.

Čak bi se stekao utisak da je poslije trećeg gola ekipa Zrinjskog sa pola snage privela utakmicu kraju. Inače mora se istaći da je utakmica protekla u fer i sportskoj atmosferi a gradačačka publika je bila za pohvalu, bez ijede uvredljive riječi ili gesta prema protivniku, tako da bi bilo izuzetno kada bi se svuda u BiH utakmice igrale u normalnoj atmosferi kao danas u Gradačcu.

Što se tiče domaćina, ekipe Zvijezde, već u subotu u goste joj dolazi jaka ekipa Olimpika koja pretenduje na prvo mjesto i povratak u Premijer ligu, tako da će morati mnogo toga da promijeni u pristupu igri ako se želi nadati bodovima iz ovog meča.

Takođe, pošto je to derbi sljedećeg kola Prve lige F BiH, to je prilika i da se odgovorni iz NS BiH pozabave time da se steknu uslovi za jedno regularno nadmetanje u ovom meču.

Takođe, na današnjoj utakmici je bila nekolicina ,,dušebrižnika” Zvijezde koji su tu zbog podrške ali intimno, pa nekada i glasno, rade protiv tima i raduju se njegovim neuspjesima. Znači klub mora puno da poradi da se steknu optimalni uslovi za rad ekipe i stručnog štaba.

Ali prevashodno mislim na ekipu , da bude daleko angažovanija i osmišljenija u narednoj i svim narednim utakmicama ako želi da postiže povoljne rezultate.
Tekst Suad Krajnović
Foto Ammar Krajnović